De kop is er af

Schooljaar 2024-2025

De kop is eraf, we hebben er na vandaag alweer 2 dagen opzitten. Terug in het ritme komen is niet voor iedereen even makkelijk. De wekker kan in de ochtend best confronterend klinken.

De komende periode zetten wij in op de gouden weken. De eerste weken na de zomervakantie worden ‘de gouden weken’ genoemd. In deze weken wordt de groep gevormd en worden de normen bepaald. Na de zomervakantie heeft de groep de eerste weken de tijd nodig zich te vormen. De hiërarchische structuur verschuift wat. Bepaalde kinderen blijken iets dominanter, een enkel kind heeft de groep verlaten of is er aan toegevoegd. Juist deze gevoelige periode is bij uitstek geschikt om in te zetten op een juiste groepsvorming. Daarnaast is er nog een reden om aan het begin van het schooljaar in te zetten op de groepsvorming. Je kunt de volgorde van de fases van groepsvorming beïnvloeden, zodat de normen niet door de groepsleiders worden bepaald maar door de klas en groepsleider samen. Dit is ook één van de redenen waarom wij aan het begin van het schooljaar op kamp gaan.

Leren en ontwikkelen begint bij kinderen die in contact zijn met zichzelf, met elkaar en met hun omgeving. Op De Verrekijker vormen wij met elkaar een oefentuin voor de grote wereld. Een ont-moetplek waar iedereen erbij hoort en op zijn manier haar of zijn bijdrage levert.

Feedback van jullie als ouders/verzorgers is voor ons erg belangrijk. Heeft u tips voor ons laat het ons dan weten. Samen bouwen wij aan De Verrekijker.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn schooljaar.

Hartelijke groet,

Jamila Helstone

download download