De Zonnewijzer, groep 2/3

Welkom in onze groep! Wij zijn dit jaar gestart met 22 kinderen: 9 kinderen in groep 3 en 13 kinderen in groep 4. Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Nellie onze juf en op donderdag en vrijdag is juf Marcella de juf.

In groep 3 gaan wij dit jaar leren lezen! Wij oefenen iedere dag onze letters, inmiddels kennen de kinderen al aardig wat letters! Knappe koppen hoor! Met de geleerde letters maken we woorden en aan het eind van het jaar lezen de kinderen al hele zinnen! We leren deze woorden natuurlijk ook schrijven. Dat doen we door naar het woord te luisteren, het woord na te zeggen en het daarna in klanken te hakken, we leren het woord klank voor klank op te schrijven! We leren sommen maken tot 20 en oefenen de telrij tot 100.

In groep 4 leren de kinderen werken met een weektaak. Het technisch lezen gaat verder: de kinderen leren langere en moeilijkere woorden lezen. Ook leren we de hoofdletters schrijven en goede zinnen maken. De kinderen van groep 4 schrijven wekelijks een vrije tekst over wat zij meemaken. Het geleerde kunnen zij meteen toepassen!
Rekenen doen wij in groep 4 op onze Snappet! We leren sommen maken tot 100 en oefenen de telrij tot 1000.

Naast rekenen, lezen en spelling leren wij ook door te spelen! Spelend leren noemen we dat! We leren in de bouwhoek patronen te leggen, bouwen knikkerbanen en ook tekenen we plattegronden.
In ons speelhuis leren kinderen om te overleggen welke rol zij spelen en ingaan op het spelinitiatief van elkaar.
Dit jaar werken we (met de hele school) over de volgende projecten: Milieu, Kleding en sport, De Gouden Eeuw, Communicatie en Afrika-Azië.

Wij gaan er een leuk en leerzaam jaar van maken!!

Groetjes van alle Zonnewijzers!!